ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΠΑΤΙΝΑΖ

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟΥ ΠΑΤΙΝΑΖ ΚΑΙ ΧΟΚΕΙ ΕΠΙ ΠΑΓΟΥ

Τα μαθήματα αποτελούν μια πρώτη σωστή προσέγγιση στο καλλιτεχνικό πατινάζ και στο χόκει επι πάγου  για άτομα που δεν έχουν καθόλου εμπειρία ή έχουν μικρή εμπειρία. Οι συμμετέχοντες θα διδαχθούν τη σωστή στάση του σώματος, τις βασικές κινήσεις (ισορροπία, στροφές, κίνηση προς τα πίσω κλπ) και θα αποκτήσουν εξοικείωση με το άθλημα του πατινάζ.

 

Ποιους αφορούν; Ποιοι μπορούν να συμμετέχουν;

Τα μαθήματα απευθύνονται σε άτομα όλων των ηλικιών και όλων των επιπέδων

Τί ομάδες υπάρχουν;

Για όλους!

Στα παγοδρόμιά μας θα βρείτε τμήματα αρχαρίων για παιδιά 4-6 ετών, 7-12 ετών, για εφήβους και ενηλίκους, τμήματα προχωρημένων για συγχρονισμένο πατινάζ και αγωνιστικό τμήμα.

Τα μικρά παιδιά μπορούν να ξεκινήσουν συνήθως από την ηλικία των 4-5 ετών, αλλά σε κάθε περίπτωση παίζει ρόλο και το διαφορετικό δυναμικό και ο ρυθμός ανάπτυξης τους (πχ. υπάρχουν παιδάκια που έχουν ξεκινήσει από 3 ετών, αλλά και διεθνείς πρωταθλητές καλλιτεχνικού πατινάζ που ξεκίνησαν προπόνηση σε εφηβική ηλικία).

Τα παιδιά ηλικίας 4-6 ετών, θα πρέπει να μπορούν να στέκονται μόνα τους με παγοπέδιλα, ώστε να παρακολουθήσουν το ομαδικό πρόγραμμα. Αλλιώς, συστήνεται η παρακολούθηση μερικών ατομικών μαθημάτων (συνήθως δε χρειάζονται πάνω από 1-4 μαθήματα) πριν την ένταξή τους στην ομάδα.

Για πολλούς εφήβους ή και ενηλίκους, το πατινάζ αποτελεί ένα”απωθημένο” που πάντα ήθελαν να δοκιμάσουν. Τα ομαδικά μαθήματα προσφέρουν αυτή τη δυνατότητα με ασφάλεια και έμπρακτα αποτελέσματα: από το πρώτο μάθημα με τους έμπειρους προπονητές μας, ακόμη και ενήλικες, ισορροπούν χωρίς να κρατιούνται, ενώ μετά από ένα μήνα, έχουν μάθει να γλιστράνε στον πάγο και ξεκινούν ήδη στροφές ή και πατινάζ προς τα πίσω!

Πόσα άτομα έχει η κάθε ομάδα;

Ο μέγιστος αριθμός είναι 9 άτομα ανά προπονητή για τις ομάδες αρχααρίων. Για τις ομάδες προχωρημένων, ο αριθμός μπορεί να είναι και λίγο μεγαλύτερος.

Ποιος προπονεί;

Οι προπονητές/προπονήτριες είναι έμπειροι αθλητές/αθλήτριες καλλιτεχνικού πατινάζ και χόκει επι πάγου με προπονητική εμπειρία.

Ο εξοπλισμός;

Τα παγοπέδιλα εμπεριέχονται στην τιμή του εισιτηρίου. Αν θέλετε, στην πορεία, μπορείτε να αγοράσετε τα δικά σας παγοπέδιλα από το εξειδικευμένο κατάστημά μας. Αυτό βοηθάει και στην καλύτερη εκμάθηση πατινάζ. Στα μαθήματα, καλό είναι να φοράτε άνετα, ζεστά ρούχα, κάλτσες πάνω από τον αστράγαλο και γάντια.

Υπάρχει κίνδυνος τραυματισμού;

Όπως σε όλα τα αθλήματα, έτσι και στο πατινάζ, υπάρχει ο κίνδυνος τραυματισμού. Κυρίως εντοπίζεται στις πιθανές πτώσεις· ελαχιστοποιείται, όμως, εφόσον κανείς ακολουθεί τις οδηγίες του προπονητή.

Που γίνονται;

Στα παγοδρόμια της Onice θα τα βρείτε εδω

ΖΗΤΗΣΤΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Εάν θέλετε να έχετε το καλύτερο παγοδρόμιο στην πόλη σας ή για την εκδήλωσή σας, συμπληρώστε την φόρμα και εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας να συζητήσουμε τις επιλογές που σας παρέχονται, χωρίς καμία δέσμευση.